Logo

Wie zijn wij

Even voorstellen:

Töfra van de Waaldijk 23 mei 2013De Waaldijk IJslandse Paarden is een paardenstal die zich uitsluitend richt op het houden en rijden van IJslandse Paarden. Ons 1e gefokte paard met de stalnaam "Van de Waaldijk" is Fylkir van de Waaldijk, inmiddels 23 jaar oud. De fokkerij is voor ons een heel belangrijk doel. We hebben een eigen beeld over het fokken van IJslandse Paarden hetgeen door de jaren tot aardige successen heeft geleid. Ons kleine team bestaat uit:

Yentl, rijd al 19 jaar op ijslanders. De laatste 12 jaar dagelijks meerdere paarden. Ik geef lessen op meerdere nivo's, hou me bezig met de dagelijkse verzorging, de fokkerij en rij jonge paarden in. Dit laatste zowel voor onszelf als ook voor anderen.

Robert, "gevoels"leeftijd 29 jaar. Als kleine jongen, vanaf 4 jaar, heb ik een aantal jaren gereden op pony's in een manege en in het bos. Na vele jaren zonder paarden ben ik 21 jaar terug besmet geraakt met het IJslandse virus. Met name de fokkerij heeft mijn aandacht, naast alle dagelijkse verzorgingswerkzaamheden die ik samen met Yentl doe alsmede het weide-onderhoud.

Fay, inmiddels 9 jaar oud. Onze dochter begint op haar manier ook al aardig te helpen. Fay heeft haar eigen merrie Brana. Met deze merrie heeft ze in 2018 haar 1e veulen gefokt. Een Buckskin-wildkleur merrieveulen die ze zelf Beisla genoemd heeft. Nu, in 2020, kan Fay weer vele kilometers met Brana maken. Soms gaat Brana, als handpaard, mee naar school en kan Fay te paard van school naar huis.