Logo

De behandeling

De behandeling 
Een behandeling duurt gemiddeld één tot anderhalf uur. De behandeling vindt plaats op afspraak thuis of op stal en kan zowel overdag, ’s avonds of in het weekend plaatsvinden.
Eerst stel ik vragen over de problemen van het dier, maar ook over voeding, gedrag en leefomstandigheden. Daarna voer ik een uitgebreid lichamelijk onderzoek uit. Ook wil ik het dier even zien bewegen aan de hand in stap. Dit alles is belangrijk om een zo goed mogelijk totaalbeeld van het dier te kunnen krijgen. Voor de behandeling is het fijn als het paard niet bezweet is of nat is van de regen!
 
Na de behandeling
Na de behandeling krijgt het paard minstens 3 dagen de tijd om de behandeling zijn werk te laten doen. Je mag wel gaan wandelen of longeren zonder hulpteugels/bit.
 
Met inplannen van een behandeling is het dus belangrijk om rekening te houden met komende trainingen, wedstrijden, gebitsverzorger en hoefsmid.
 
Vervolgbehandeling
Soms is één behandeling voldoende, maar in andere gevallen kan een vervolgbehandeling nodig zijn na 4 tot 6 weken.
 
Dit gaat uiteraard allemaal in overleg en mocht je vragen hebben na de behandeling kun je altijd contact met mij opnemen.